Kamis, 26 November 2015

Sebagai Mad Hatter As adalah No Joke Apabila ia Datang kepada Keracunan Mercury

Sebagai Mad Hatter As adalah No Joke Apabila ia Datang kepada Keracunan Mercury

Adakah anda tahu di mana frasa "gila sebagai penjual topi" datang dari?

Ia bukan sahaja frasa, ia mempunyai makna yang sebenar. Kembali di Britain, di antara 1600 dan 1800, pembuat topi dirasai digunakan Raksa, iaitu merkuri nitrat, untuk membuat topi. Ia adalah rahsia perdagangan dijaga dengan teliti.

Satu-satunya masalah, sudah tentu, adalah bahawa orang yang memakai topi ini menjadi, baik, gila kerana hatters. Mereka membangunkan kenangan miskin, tingkah laku yang tidak sesuai, dan juga gegaran yang menjadi dikenali sebagai "shake yang penjual topi itu."

Wah! Bercakap tentang menjadi sangat gila! Bolehkah anda mengatakan keracunan logam berat? Banyak untuk "rahsia perdagangan."

Sebelum Kita Tahu Mengenai Keracunan Utarid dan Kesan Its

Malangnya, ramai orang telah terjejas oleh keracunan merkuri sebelum saintis mendapati bahawa logam berat ini menyebabkan isu-isu kesihatan. Kembali pada hari, merkuri telah digunakan dalam banyak ubat-ubatan, terutama yang digunakan untuk merawat sifilis. Doktor bahkan terus disuntik orang dengan merkuri dan memohon salap merkuri langsung.

Lebih buruk lagi, ramai doktor terus menggunakan tampalan merkuri amalgam hari ini, walaupun kesan negatif merkuri didokumenkan dengan baik. Apakah merkuri lakukan untuk badan? Berikut adalah senarai pendek:

menjana kerosakan sel radikal bebas dan sel mati
menghalang banyak antioksidan, termasuk oksida super dismutase (SOD)
melambatkan perkembangan otak
mempercepatkan perkembangan diabetes, tekanan darah tinggi, strok dan penyakit jantung
menyebabkan kelemahan otot, termasuk sindrom keletihan kronik
... Dan itu hanya senarai pendek! Keracunan merkuri juga boleh menyebabkan artritis, kemurungan, dermatitis, pening, penyakit gusi, rambut gugur dan insomnia.

Apa yang perlu dilakukan jika anda mengesyaki Anda Mempunyai Keracunan Mercury

Jika anda bimbang tentang keracunan merkuri, sama ada kerana tampalan gigi, makan banyak makanan laut, atau sumber-sumber luar pencemaran, bernasib baik kerana ada langkah-langkah yang boleh diambil untuk membantu tubuh anda menyingkirkan merkuri.

Untuk membantu badan anda melepaskannya daripada merkuri, anda perlu untuk menelan makanan dan makanan tambahan yang tinggi:

klorofil
enzim
antioksidan
Semua ini akan menyokong proses pembersihan, terutamanya pada tahap sel dan juga dari hati dan buah pinggang. Kajian menunjukkan bahawa makanan yang paling kaya dalam semua bahan-bahan ini adalah AFA alga biru-hijau. Menurut Dr Jeffrey Bruno,

"Penggunaan alga telah merangsang perkumuhan sesetengah bahan cemar ... plumbum dan merkuri juga dikeluarkan tanpa kesan memudaratkan berkaitan dengan terapi chelation konvensional."

Herba lain yang menyokong detoksifikasi merkuri termasuk ketumbar, dok kuning, milk thistle, dandelion, semanggi merah, burdock, parang, Marshmallow, dan likuoris.

Saya telah berjaya membantu diri saya dan orang lain yang saya memberi nasihat tentang pemakanan untuk berjaya menyahtoksik tubuh mereka merkuri. Sudah tentu, langkah pertama adalah untuk menghapuskan mana-mana sumber kemungkinan keracunan merkuri, termasuk makanan laut yang berlebihan dan tampalan gigi yang diperbuat daripada merkuri amalgam.

Kemudian saya biasanya mencadangkan orang mengambil AFA biru-hijau alga, enzim, acidophilus dan bifidus. Untuk rangsangan tambahan, saya juga mencadangkan pucuk gandum, kerana pucuk gandum tertumpu mempunyai kesan antioksidan yang sangat kuat di dalam badan.

Jadi ... mempertimbangkan untuk mencuba pendekatan ini jika anda merasakan kesan negatif keracunan merkuri, atau hanya perasaan anak lelaki yang sangat gila!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar